Трима от важните футболисти на втородивизионния Спортист (Своге) напускат отбора и за новата кампания ще търсят нови предизвикателства. Това са централният бранител Павлин Чиликов, крилото Антон Иванов и нападателят Джонатан Н’Сонде, които имаха огромен принос за оцеляването на "шоколадите" във Втора лига, признаха близки до играчите. Договорите и на двамата изтекоха и те напускат със свободен трансфер.

23-годишният Чиликов беше интегрална част от защитата и изигра 30 от 34 възможни мача за първенство, в които вкара два гола. Конгоанският здравеняк Н’Сонде пристигна в Своге през зимната пауза от друг отбор от Втора лига Черноморец (Балчик), привлечен от тогавашния треньор Георги Чиликов. Общо за него първенството приключи с 25 мача, 7 гола и 4 голови подавания, от които 3 гола и две подавания бяха именно за Спортист. Два от головете му имаха цената на повече от три точки, тъй като бяха победни срещу Спартак (Плевен) като гост и в директния двубой с Черноморец (Бургас) за оставане.

Към снажният бранител Чиликов има интерес от два отбора от Втора лига, включително един от изпадналите от Първа лига. Джонатан Н’Сонде пък ще избира между отбор от гръцката втора лига и български клуб. 19-годишното крило Антон Иванов е юноша на Левски и пристигна от втория отбор на "сините", отново привлечен от Георги Чиликов. В първия си сезон в кариерата в професионалния футбол той вкара 4 гола и подаде за още 1 в 27 мача. Три клуба от Втора лига, които са с по-високи амбиции, вече са влезли в контакт с младия талант.

Спортист (Своге) завърши на 14-о място във Втора лига с 40 точки, на две пред първия изпадащ Черноморец (Бургас). Но още в предпоследния кръг всеки от тези два отбора знаеше съдбата си, тъй като "шоколадите" имаха предимство в преките двубои.