Техничният полузащитник на Спартак Даниел Начев не е загубил доверието на треньора Васил Петров, въпреки че в последните мачове не е титуляр, а просто е жертва на правилника на футболната централа.

Именно, откакто Петров се завърна начело на клуба през този есенен полусезон, Начев заигра играе редовно, след като през пролетта беше записал само скромни игрови минути под ръководството на Херо в последните срещи от елита.

Според наредбата във Втора лига обаче всеки отбор трябва да разчита през първото полувреме на двама играчи по 22 години и на този критерий от представителния тим на „соколите“ отговарят Никола Виденов, Велислав Боев, Хидает Хюсеин, Евгений Илиев и Даниел Начев, ако не броим някои момчета от дубъла, които на този етап само попълват групата на батковците.

Вратарят Виденов обаче, макар че стигна до младежкия национален тим, е резерва на далеч по-опитния и класен Георги Георгиев, а дошлият пък през Етър през лятото Илиев не убеди, че може да бъде полезен.

Така че от въпросните млади футболисти, остават Боев, Хюсеин и Начев, които не само играят заради наредбата, но и защото могат да свършат работа. Проблемът е, че единият от тях винаги трябва да отпада от 11-те и Петров взема крайното решение в зависимост от стратегията за даден мач и стила на игра и качествата на футболистите на конкретния съперник.