Пандемията от коронавирус раздели хиляди семейства по света, а изключение не прави и Уорън Фийни. Наставникът на Пирин Благоевград е на повече от две хиляди мили разстояние от родния си Белфаст, където се помещава и неговото семейство. Бившият национал на Северна Ирландия призна, че е „заключен” в България и не прави нищо, докато футболът в страната е спрян.

Неговата жена – Кейти, планирала визита на нашата страна идния месец, но увеличаващото се разпространение на заразата е предотвратило нейния път към България. Имащият 46 мача за националния отбор на Северна Ирландия ще трябва да изчака, за да се срещне отново с Кейти и трите им деца – Люси, Джордж и Холи.

Уорън призна пред британските медии, че в Благоевград няма заразен от вируса, а изданието напомня, че неговият Пирин е 12-и от 17 тима във Втора лига.

Уорън Фийни

източник: Gulliver/GettyImages

„Семейството ми е добре и е в Белфаст, докато аз останах в България”, каза Уорън, чийто асистент е Анди Тод, с който работиха заедно в Линфийлд.

Lap.bg
17 снимки

„Имаше план да дойдат в първата седмица на април, но няма да се случи поради всезнайни причини – полетите са отменени. Липсват ми много, включително и кучето ми – Майла. Хубавото е, че имаме ресторант, който е управляван от клуба, но не можем да се възползваме на максимум, тъй като има определени храни. В България взеха много бързи мерки и затвориха цялата страна. По-рано през месеца отмениха мачовете ни, а всички кафета и ресторанти бяха затворени. Твърди се, че има 242 случая на заразени от повече от 7 млн. население, като има само три починали човека. Управлението е стриктно, а градът сега „спи”, така че трябва да търсиш варианти за разнообразие. Не можем ад се разхождаме свободно, но е по-добрата възможност. Шокиращо е за мен да спазвам такава социална дистанция”, призна още Фийни пред Belfast Telegraph.

Кюъл и Фийни

източник: Пресслужба ФК Пирин

Бившият ас на Борнемут и Лутън Таун изрази надежда, че сезонът ще бъде завършен и е удивен от прогреса, който прави отбора му след назначаването на британския щаб. „Сезонът тук по принцип трябва да свърши май. Те се надяват да завърши, но ако трябва да бъда честен, ще бъде много трудно за всички първенства по света. Вярвам, че кампанията ще приключи и разбирам целия този хаос по света. Сега не е моментът да говорим за спорт. Настроението ми се промени, след като чуваш колко хора си отиват по целия свят. Знам, че моят бивш отбор – Лийдс Юнайтед, бленува да се класира в елита на Англия и е близо до това. Там живеят с тази мисъл. Искам да доведа и нови играчи тук, но пандемията осъществи хаос. Ръководството ме подкрепя и е фантастично с отношението си. Проектът, с който работят, е един от най-добрите, който съм виждал в кариерата си. Всичко е на много добро ниво и вече имаме система за отчитане на всички показатели на футболистите, каквато Ливърпул и Манчестър Сити платиха големи пари, за да я имат”.

Уорън Фийни

източник: Gulliver/GettyImages

„Собствениците – Емирейтс Уелт, закупиха ново тренировъчно игрище с шест нови терена, хотел и пансион за деца, така че вярвам, че нещата вървят в правилната посока. Благоевград е хубаво място за живеене и е много красив – изненадах се. В първа дивизия имаш Лудогорец, който победи Крусейдърс с 9:0 общ резултат през 2018-а година. Те са най-добрият отбор и имат няколко бразилци. Също така имаш ЦСКА и Левски, които са като Манчестър Юнайтед и Челси за страната. В нашата дивизия има ЦСКА 1948 и той е лидер, който пак е от София. Той е нещо като Юнайтед ъф Манчестър. Играчите технически са добри, но футболът е малко муден”, анализира нашият футбол още Фийни.