Старши треньорът на Пирин Благоевград Уорън Фийни подчерта далеч по-големият потенциал на Септември София, казвайки, че това е най-добрият отбор във Втора лига. Северноирландецът също така коментира и състоянието на своите футболисти, като подсказа, че са му нужни още нови играчи.

„Разочаровани сме от това, което се случи, но за мен лично играхме срещу отбора, който ще спечели първенството. За мен Септември е с разлика пред другите отбори”, каза Фийни.

„Със сигурност това, което показахме в първите 20 минути, бе много слабо в отбрана. В първите 20 през втората също не бяхме добре. Леки голове допуснахме, но не трябва да навеждаме главите твърде много. Смятам, че ще вдигнем момчетата за следващия мач. Пратихме някои добри топки от статични ситуации към полето на съперника, но това е едно от малкото позитивни неща. Още веднъж ще подчертая, че играхме срещу страшно добър отбор”, подчерта пак Фийни.

„Алексиев е наясно със ситуацията във Втора лига. Той ми напомня за това, което правят играчите в Англия, във вторите дивизии. Основната ни цел е да направим достатъчно опитен отбор, който да се бори за нещо повече идния сезон. Когато Алексиев е готов, със сигурност нещата ще изглеждат по-добре. Спечелили сме само шест мача досега, но ми се струва, че заради финансовите инвестиции, хората искат повече от Пирин. Няма как да обещая, че веднага ще се класираме в елита, но ни трябват попълнения и добра трансферна политика. Още веднъж ще повторя – много хора надценяват Пирин сега и не можем да гарантираме сега нищо. Вижте Септември – има 16 победи. Стъпка по стъпка и ще градим постепенно”, завърши Уорън Фийни.