Старши треньорът на Несебър Васил Банов прие философски отпадането на своя отбор от професионалния футбол у нас. Според него възходът на отбора е дошъл прекалено късно и това е попречило тимът да остане във Втора лига.

"Първото полувреме бяха по-концентрирани, с по-голям заряд. Допуснахме рано гол, което им даде още по-голямо самочувствие. Оттам нататък те имаха 2-3 положения, не успяха да реализират", сподели специалистът относно загубата с 1:2 от Монтана. "В един момент намерихме себе си, изравнихме, но пък вторият гол вече ни прекърши. Оттам дойде това тотално превъзходство до края на първото полувреме. Мисля, че второто полувреме пак намерихме себе си, момчетата се вдигнаха, имахме повече положения, само малшансът ни попречи да изравним и да победим."

"Второто полувреме момчетата се вдигнаха, играха с по-бързи пасове. Имахме много добри шансове за изравняване, но малшанс, греда, един-два пъти се разминахме пред голлинията. Така е във футбола, това е игра на голове."

"Най-вече желанието и борбеността. Може би не си вярваха от лошия старт на кампанията втория полусезон, момчетата бяха в една летаргия, но лека-полека стигнахме до по-добри резултати. За съжаление не ни стигна времето да се спасим и да запазим мястото си в професионалния футбол."

"Такъв е животът в спорта. Има победители, има и победени. Мисля да направим всичко възможно да се върнем по най-бързия начин в професионалния футбол и да направим така всички да се съобразяват с нас.

А какво е неговото бъдеще? "Това вече ръководството ще прецени, не сме водели разговори. Ще седнем да се разберем."