Наставникът на Литекс Живко Желев беше крайно разочарован след поредното поражение на тима му, което може да го прати в зоната на изпадащите от Втора лига. Ловчанлии паднаха с 0:1 от Ботев Гълъбово в Ловеч.

"От всичко съм разочарован. Предния мач с Царско село също го загубихме с 0:1, но имахме желание, настроение. Сега ни нямаше до гола, един нелеп гол, чак след него се сетихме да атакуваме и да си помислим, че можем да се върнем в мача, но не се получи."

"Изпаднахме в ситуация, от която само мъже могат да излязат. Така че ще видим какво ще стане. Не е тайна, че имаше напрежение, но така е във футбола. Ако искаме да ставаме футболисти и треньори, трябва да свикваме с това", заяви Желев пред DIEMA SPORT и сподели интересно сравнение за носенето на отговорност в клуба.

"Говорихме с футболистите, че дори и да направим частичен неуспех, не сме в Колумбия да разстрелват футболистите. Казах им, че ако има последствия, ще ги понеса аз, а не те. Но за жалост, до гола бяхме адски много сковани и това не беше нашият отбор. Нищо не се получи тази вечер. Припрени, пренавити, нервни и се видя като резултат", заяви Желев.

"Особено този сезон нещо всеки се надява на другия. Във футбола всички трябва да теглят напред. Ако се надяваме старите футболистите да дърпат младите напред, няма да стане. Всеки се надява на другия, преди мач сме големи на думи в съблекалнята, но трябва да се показва това на терена", продължи треньорът и сподели какво е нужно за оцеляването.

"Групата е много изравнена, няма значение с кой се срещаме. В Ловеч сме били отбори от елита, под нас в класирането, над нас в класирането. Важното е да си вземем поука и в оставащите 11 мача да не допускаме ситуации, в които напрежението е водещо и да настъпва бездушие в голямата част от мачовете. Ако всеки го разбере, няма да имаме проблем", завърши Желев.