Монтана победи с 2:1 дублиращия тим на Лудогорец като гост в среща от 12-ия кръг на Втора лига. Отборът на Танчо Калпаков извоюва трите точки преди почивката след голове на Филип Ежике и Виктор Добрев. В средата на второто полувреме Хюсеин Кельовлуев вкара за домакините, за да оформи крайния резултат.

„Планът, който имахме за мача, се сбъдна. Не мисля, че нещо съперникът ме изненада. Очаквахме Лудогорец II да е по-агресивен и това се случи. Ние бяхме компактни в средната третина на терена и търсехме пространства зад отбраната на съперника. Възползвахме се от нашите положения и вкарахме 2 гола преди почивката“, заяви старши треньорът на Монтана Танчо Калпаков пред клубния сайт.

„И през втората част имахме шансове, но не ги вкарахме. След това отпаднахме физически и в последните 15 минути се затворихме в нашата половина. Имахме епизодични контраатаки и не успяхме по-рано да си затворим мача“, добави той.

„В този двубой се върнахме на старата схема с петима в защита. Сораков е с младежките национали и не можеше да ни помогне, заради това трябваше да има някои промени. Имаше и други леки корекции, но като цяло момчетата следваха указанията и се справихме добре“, завърши Танчо Калпаков.