Старши треньорът на Марек Дупница - Танчо Калпаков, остана горд от своите футболисти за работата през целия сезон. Дупничани завършиха на трета позиция и ще играят бараж с 14-ия от efbet Лига за влизане в елита. Специалистът заяви, че неговият отбор е готов да се надиграва с всеки един противник в баража.

„Няма нищо лесно, вижда се, че вече отборът е отпаднал физически. Трудно играем мачове без значение. Важното беше да се представим пред нашите фенове, но ни липсваше мотивацията. Целият сезон изкарахме с малък брой играчи“.

„Идеята беше да победим, но максимално икономично и да зарадваме публиката. Ще направим всичко възможно, за да се класираме за елита. Свършихме много работа. Всеки от нас вярваше, че сме добър отбор“.

„Отборът от Първа лига ще е фаворит, но за нас е важно сега да възстановим футболистите с оглед на многото мачове и малкото играчи. Всички го искаме, това ще ни е черешката на тортата, чакаме го с нетърпение. Ние ще излезем и ще опитаме да се надиграваме с противника. Нямаме никакви притеснения. Играем за играта. Ако можем да направим и тази крачка, сезонът да бъде блестящ и да направим нещо, което никой не вярваше“, заяви Калпаков.