Старши треньорът на Монтана - Танчо Калпаков, не остана доволен след поражението с 1:2 от Спартак в Плевен, което беше първо за отбора му през сезона. Специалистът остана на мнение, че тимът му е допуснал елементарни голове, които са разстроили играта на Монтана.

„Първо, да честитим победата на домакините. Щом са отбелязали един гол повече, значи са били по-добри в мача. Бяхме мотивирани и влязохме добре в мача. Получихме възможност да изпълним 11-метров наказателен удар, но за жалост пропуснахме и, може би, оттам се промени облика на нашия отбор, макар че това не трябва да се случва. Поучихме два лесни гола. Нашият отбор трудна допуска голове, но смятам, че доста елементарни голове допуснахме. През второто полувреме опитахме да обърнем резултата, но играта ни беше повече плод на желание и на емоции. При сгъстената защита на домакините не намирахме пролуки и не създадохме достатъчно на брой голови ситуации“, заяви Калпаков.

„Със сигурност не сме доволни, както и да сме допуснали головете. Няма как да сме щастливи, когато получаваме голове. Пак казвам, че нашият отбор до момента играеше добре в защита и трудно допускаш голове, но днес головете са доста елементарни. Липса на концентрация и недобра ориентация при ситуациите. Това ще го говорим в съблекалнята. Но, след като изпуснахме дузпата и допуснахме първия гол, ни се разстрои играта. Изгубихме игровия ритъм и тръгнахме на желание и на повече искане. Не създадохме сериозни промени на домакините“, продължи треньорът.

„Едно е сигурно, че този отбор и тези момчета няма да се откажат никога. Ще търсим победата във всеки един мач. Днес ни преследваше малшанса, но, след като сме загубили, можем да признаем, че домакините са били по-добрия в този мача. Честитя им победа още един път. Анализите и грешките, които сме допуснали, ще се опитваме да ги отстраняваме и да ставаме по-добри, за да печелим бъдещите мачове“, завърши Калпаков.