Асистентът в Беласица Петрич - Светлан Кондев, говори след нулевото равенство срещу Марек Дупница във Втора лига. Според Кондев, резултатът между двата тима е закономерен. Също така бившият футболист призна, че ако този мач се е играл на "Цар Самуил" в Петрич, то стадионът в югозападна България е щял да бъде пълен до краен предел.

Както е известно, Бела домакинства на стадиона в Симитли.

„Мисля, че стана един равностоен мач – истинско дерби на югозапада. Поздравявам и двата отбора. Нашият тим се раздаде на 100%, имахме ситуации да вкараме гол. Реалният резултат обаче е 0:0, макар пропуските от двете страни. След червения картон дадохме инициативата на Марек, но накрая имахме 2-3 контраатаки, които можеше да завършим с гол. Всеки мач за нас е труден, това са обаче момчетата. Поздравявам и смятам, че това е пътят“, започна Кондев.

„Червеният картон обърка доста плановете ни, всяка точка за нас е важна. Разбира се, че старши треньорът е най-важният. Ние сме от щаба, които трябва да му помагаме. Липсваше на отбора, но смятам, че той ще е доволен от това, което направиха момчетата“.

„Никъде не излизаме като обречени. Загубихме мачове навън, но имахме положения. Сега идва Спартак Варна – отбор със силна селекция, който предяви претенции за завръщане в efbet Лига. Трябва да възстановим играчите и да се противопоставим“, каза още той.

„Ако това дерби се бе играло в Петрич, сигурно стадионът щеше да е пълен. Постараха се и двете агитки тук, пак се получи люто югозападно дерби“, завърши Светлин Кондев.