Пет кръга преди края на първенството във Втора лига то е много оспорвано, а лидер е тимът на Царско село с 53 точки, следван от Локо Сф с 50, Ботев Вр с 49, Монтана 46 и други. В тази връзка разговаряхме с боса на Царско село Стойне Манолов за битката за промоция и по други теми.

- Царско село се приближава до Първа професионална лига, но защо с намаляването на мачовете се увеличават нападките срещу вас, г-н Манолов?

- За разлика от много други държавни и общински отбори Царско село е финансиран от един човек. Това съм аз - Стойне Манолов. Не ощетявам пенсионери, общини с моя клуб. Царско село не е проект за един ден. Той е една последователност, която е още в своя зародиш. Започнахме в четвърта дивизия. Сега сме във Втора, имаме шанс дори да получим промоция за Първа професионална лига. Нашата цел не е да галя нечие его. Царско село е мое и на всички мои приятели, които помогнаха за създаването му.

- И все пак каква е целта на тези нападки?

- Има хора, които искат да се дескридитира проектът Царско село. Смятат, че ще бъдем едва ли не патерици на други. Не, ще им кажа да си гледат работата. Аз искам Царско село да е на Царско село. На децата от академията, която създадохме. Не ме интересува какво ще говорят хора от един доста далечен от София град. Царско село дава шанс на много малчугани да се запалят по футбола. Базата ни е разположена на най-хубавото място в София, да не кажа и в България. Царско село трябва да е проектът, който помага на футбола. С тази цел създадох школата. А създаването на професионален клуб дойде от самосебе си. Ние чужди интереси не поддържаме. Имаме достатъчно наши амбиции. За съжаление българският футбол, включително и в момента, не помага за развитието му. Даже напротив.

- Известен сте като голям фен на ЦСКА. Бяхте един от учредителите на сдружението "ЦСКА завинаги". Няма ли да ви свързват с "червените"?

- Аз съм фен на ЦСКА, много преди да е чуто за Царско село. Бил съм на "Българска армия", бил съм част от ръководството, помагал съм, с каквото мога безрезервно. Моите симпатии към ЦСКА няма да спрат. Когато мога, ходя на мач, но играе ли Царско село, няма друг вариант - това е моята футболна любов в момента.

- Част от нападките са свързани с липсата на публика на Царско село?

- Поздравявам ги за избора на довод! На последното ни домакинство срещу Ботев Враца имаше 1000 души. Загубихме, но стана страхотно шоу за трибуните. Нека сега аз да попитам колко отбора от Първа и Втора професионална лига имат по 1000 души на домакински мач? Тук пак ще подчертая, че Царско село е последователен проект. Нормално е децата, които играят в нашата школа, както техните близки и приятели, да се запалят по отбора ни. Така че очаквайте скоро и много повече.

- Как виждате битката за влизане в Първа лига до края на сезона?

- Жестока ще е! Последните кръгове доказаха, че всеки може да победи всеки. Има прекалено много мачове, кандидатите са четири отбора. Аз искам моят отбор да е концентриран, да показва, каквото може. Влизането в Първа професионална лига не е фикс идея. Ако не е тази година, ще е следващата или по-следващата. Забранил съм и на себе си, и на всички в Царско село да се поддават на провокации от останалите. Искам да сме пример за поведение. От нас лоша дума няма да чуете. Другите? Всеки си носи кръста.