Старши треньорът на Царско село Никола Спасов не скри радостта си след официалното класиране на тима в Първа лига. „Царете” направиха 0:0 срещу ЦСКА 1948, а точката официализира промоцията на отбора в елита.

„Беше доста трудно днес. Беше трудно, защото ЦСКА 1948 има добър отбор. Още, когато взехме мача с Монтана бяхме с единия крак в Първа лига. Беше трудно да се води един нормален тренировъчен процес. Концентрацията доста падна и затова стана труден мач. Добре влязохме в срещата, стояхме добре. Изгонването на наш човек в защита повлия и отбора се върна инстинктивно назад. Ограничихме се само с това да се защитаваме. Настройката на футболистите беше такава. Не исках да приемаме ЦСКА толкова дълбоко в нашата половина. Допуснахме две грешки. Иначе момчетата се справиха перфектно. Имахме и ситуации да спечелим мача”, сподели Спасов.

„Радвам се, искрено се радвам, че на нашия стадион станахме шампиони и узаконихме влизането ни в Първа лига. Още преди три седмици се докоснахме до Първа лига.Имаме футболисти да играем в елита. При положение, че играеш в Първа лига, мотивацията, подготовката и психологията е друга. Можем да играем, но няма да сме толкова равностойни на отборите от елита”, продължи той.

„Трябва минимум да вземем пет футболисти, което си е половин нов отбор. В момента много хора играят под наем при нас. Групата ни в момента е само от 19 човека. Естествено, че не сме готови за Първа лига. Момчетата, които остават тук могат да играят на добро ниво на Първа лига. Засега аз съм тук. Обещал съм на собственика да му съобщя решението си. Със сигурност ще изслушам неговото предложение. В момента нямам предложения от други клубове. Отворен съм към всякакви предложения. Работи ми се в България, не малко съм живял в чужбина и горе-долу съм наясно с нещата”, каза още Никола Спасов.