Дейностите по реновирането на стадион Спартак във Варна продължават. Шефовете на „соколите“ хвърлят средства, за да може „Коритото“ да бъде в подходящ вид за началото на следващия сезон, като надеждата е, че тогава отборът на Васил Петров ще бъде част от efbet Лига.

В последните дни пистата на стадиона на Спартак бе засипана, а отделно се излива и бетон на съоръжението. При сектора за гости пък се гради „пасарелка“, по която ще минават гостуващите привърженици.

Основната задача обаче си остава изграждането на осветление на варненския стадион, за да може „синьо-белите“ да приемат в своя дом съперниците в елита.

Последна контрола през зимната подготовка е в събота и изправя един срещу друг футболистите на Спартак и Спартак 2. 

В зимните си спаринги до момента футболистите на Спартак (Варна) записаха победа, равен и 4 поражения – 0:1 срещу Раднички (Ниш), 1:1 срещу Раднички (Кагуевац), 0:1 срещу ФК Македония – Гьорче Петров, 0:1 срещу Олимпик (Ташкент), 5:0 срещу Черноморец (Бургас) и 0:4 срещу Лудогорец (Разград).

На 19-и февруари (събота) се подновява първенството във втора лига. “Соколите” са домакини на Марек (Дупница). Мачът е от 12.30ч. на стадион „Спартак".