Без трима опитни и двама от обещаващите си млади играчи ще излезе днес Спартак Варна в гостуването на Литекс.

Георги Бабалиев е наказан за натрупани картони. Генади Луго и Георги Георгиев пък подновиха тренировки, но все още не са готови на 100%, за да се върнат в игра, пише „Мач Телеграф“.

Заради контузии извън групата останаха също младите таланти от Академията Георги Дичев и Мартин Янакиев. В групата обаче попадна Виктор Митев.

„Ние винаги излизаме за победа. Няма значение срещу кого играем, дали ще е Добруджа, Етър или Литекс. Със сигурност мачовете няма да са лесни. Ловеч са много здрав отбор. Мачът през първия полусезон беше много труден. Надявам се да ги победим. За неделя също – дербито си е дерби. Както стана и миналата година можехме да бием Добруджа на техен терен, обаче направихме хикс. Не знам в какво състояние ще сме за този мач, на дневен ред е мачът с Литекс“, обяви преди срещата Мехмед Сабри Мехмед.

„Играем модерен футбол. Треньорът изисква от нас да пресираме, да се раздаваме на терена. Не знам какво прави с нас, но ни дава криле. Работата с Васил Петров ми дава голяма увереност и аз се чувствам много добре. На мен лично много ми е дал. Благодарен съм му, защото той ме взе в Спартак, също така и на Ангел Павлов. Много добър колектив сме, от футболистите до треньорите, като едно голямо семейства. Имам сантимент към първия тим на Лудогорец все още, следя какво се случва там, но смело мога да кажа, че вече сърцето ми принадлежи на Спартак. Това е повече от един отбор. За мен Спартак е религия“, завърши той.