Спартак Варна направи равносметка на изминалата година. От клуба пуснаха официално изявление, с което благодариха на феновете си и обявиха, че старши треньорът Васил Петров остава начело на тима.

Ето какво написаха от клуба:

"Скъпи спартаклии,

В края на една интересна година и малко преди началото на новата, на първо място искаме да ви благодарим за подкрепата и любовта към нашия клуб, която не спирате да показвате.

Равносметката за изминалите 12 месеца за нас е урок за всички и част от развитието на любимия ни отбор, което искаме да бъде само във възходяща линия.

Искаме да Ви уверим, че цялото ръководство на Спартак твърдо продължава да преследва своите цели - утвърждаване на отбора в efbet лига и развитието на Академията на клуба, от където в най-кратък срок да започнат да се вливат все повече собствени кадри в първия отбор.

Старши треньорът Васил Петров има пълната подкрепа и доверието ни да работи за това в края на сезона Спартак да се завърне в елита на страната и всички спекулации за неговата смяна са плод на интерпретации и категорично не кореспондират с истината. 

В момента той се е концентрирал по селекцията за пролетния дял от шампионата и имаме изградена структура, която търси най-подходящите за нас играчи, с които да повишим класата и конкуренцията в тима, като още на първото занимание се очакват няколко нови попълнения.

Всичко по зимната подготовката е осигурено, което да даде на Васил Петров и момчетата спокойствието да мислят само за това как да се подготвят по най-добрия начин за важните мачове напролет.

Грижата за нашите деца в Академията е другата ни голяма цел и работата там също не е спирала. Ще продължим подобренията и условията за подготовка на талантите ни. Предвиждаме и други промени само и единствено в името на това Спартак отново да започне да произвежда свои кадри, които носят в сърцето си любовта към клуба и бъдат основа на първия отбор.

За финал искаме да пожелаем на всички, които носят Спартак в сърцата си, весело посрещане на новата година, с пожелания през 2024-а заедно да постигаме целите си и имаме много поводи за радост с нашия Спартак!

От ръководството", написаха "соколите".