Спартак Варна се разделя с досегашния си старши треньор Валентин Илиев, съобщиха от втородивизионния футболен клуб. Той ще бъде заменен на поста от временния наставник Васил Петров.

43-годишният Илиев пое състава през юни, а след шест изиграни кръга от началото на сезона във Втора лига варненци заемат петото място с актив от 10 точки, като в последния си мач в неделя загубиха с 0:2 при гостуването на Беласица. 

"Ръководството на клуба изразява своята благодарност и отдава дължимото на Валентин Илиев за професионализма и отговорното отношение към работата. Валентин Илиев ще остане част от историята на клуба като застъпник на добрия и честен футбол. Изказваме благопожелания на него и неговия екип за бъдещи професионални успехи.

На позицията старши треньор на ФК Спартак Варна временно ще застане Васил Петров - треньорът, който изведе отбора на "Соколите" в efbet Лига", съобщават от Спартак Варна.

36-годишният Петров е директор на ДЮШ на Спартак Варна. Той води тима в периода от август 2020 до август 2022 година, а през миналия сезон беше наставник на дублиращия отбор на клуба.