Собственикът на Спартак Павлин Николов обясни защо се разделят с Росен Кирилов. Той сподели, че ще избира между трима за нов треньор, а според информация на Gong.bg един от тях е Николай Костов. Последният се разделя с Левски след края на сезона. 

"Много съм доволен от Росен, тъй като свърши перфектна работа с отбора и постигна това, което искахме и очаквахме от него. Единствената  причина за раздялата е, че имаме по-високи цели в елита, а той няма достатъчно треньорски опит там. С Росен обаче се разделяме като приятели", каза Николов.

Относно новия треньор, строителният предприемач каза, че имат три варианта.

"И тримата са българи и до дни ще реша. Има и четвърти, свързан с чужденец, но едва ли ще прибегнем до него", добави Николов.

Шефът разкри още, че Спартак ще се раздели поне с 9-10 играчи и ще вземе още толкова нови.

За Ахмед Ахмедов и Ивей Ромееш пък са получени оферти от наши и чужди клубове, но на този етап Павлин Николов не смята да ги продава.

Николов заяви още, че в утрешното гостуване на Лудогорец, "соколите" ще разчитат на 3-4 свои юноши, като очакванията са една-двама от тях са да се наложат в представителния тим до края на есенния полусезон в групата на майсторите.

Що се отнася до летния лагер на Спартак, Павлин Николов каза, че може да бъде в Троян или Трявна.