Футболният Спартак Плевен от понеделник ще играе отново на стадиона в Плевен. Това съобщи днес за БТА Тони Вашков от спортния отдел на Община Плевен.

Комисия от Българския футболен съюз е била вчера на градския стадион "Плевен" във връзка с лицензиране на съоръжението за участие на футболния отбор Спартак в професионалния футбол, уточни той. Става въпрос да се върне отборът да играе в Плевен, а не както бе досега, да се плаща наем да играе в Ловеч, поясни Вашков.

"Лицензионната комисия днес излезе с положително решение. Имаме няколко предписания, които до понеделник, когато е мачът на Спартак - Плевен с Лудогорец 2, от 14.00 часа, ще изпълним. Смятам, че ще се справим да отстраним пропуските. Ще бъде удоволствие за феновете да видят любимия си футболен отбор на градския стадион "Плевен". Те не са го виждали на местния стадион от година", коментира Вашков.

Той подчерта, че това завръщане се случва благодарение на бързото решение на кмета на Плевен Георг Спартански, който е осигурил 41 000 лева досега, за да се изпълнят предписанията на лицензионната комисия.

Надяваме се и Бюджет 2020 да се приеме на 28 февруари т.г., защото са много очакванията от страна на спортните клубове от него, допълни Вашков. Той поясни, че в общината подготвят проекти за реновиране залите по волейбол и по борба, както и трети проект за залите по волейбол и акробатика за отопление и вентилация, с които ще кандидатстват пред Министерството на младежта и спорта за финансиране. Надяваме се да получим подкрепа, каза Вашков.