Отборът на Созопол се подсили с три нови попълнения. Втородивизионният тим, който играе важна роля във втория ешелон си осигури услугите на три нови имена за новия сезон 2021/2022. 

Морският тим воден от Маргарит Димов ще може да разчита на вратаря Стамен Бояджиев, на централния бранител Тодор Петков и на нападателя Борислав Будинов.

Антон Узунов
71 снимки

Останалите нови попълнения и напусналите ще бъдат обявени в по-късен етап.

Созопол започва подготовка за Втора лига на 16-и юни /сряда/, а първото занимание е от 17:00 часа на "Арена Созопол". Морският тим вече е готов с програмата за лятната подготовка, като ще изиграе и 7 контролни срещи. 

Ето датите и съперниците, а часовете ще бъдат уточнени допълнително:

26.06.2021г. Созопол - Добруджа Добрич - стадион "Арена Созопол"

30.06.2021г. Созопол - Пирин Благоевград - стадион "Арена Созопол"

03.07.2021г. Созопол - Спартак Варна - стадион "Арена Созопол"

07.07.2021г. Созопол - Загорец Нова Загора - стадион "Арена Созопол"

10.07.2021г. Янтра Габрово - Созопол - стадион "Трейс Арена" - Стара Загора

14.07.2021г. Черно море Варна - Созопол - стадион "Тича" - Варна

17.07.2021г. Берое Стара Загора - Созопол - според програмата на Берое

24.07.2021г. - Мач за първенството - 1-и кръг - Втора лига

Вратарят Стамен Бояджиев е юноша на Ботев Пловдив, роден на 25 юни 1997 година в град Пловдив. Притежава висок ръст -192 см с изключителен рефлекс. Това е втори негов престой в тима от китното градче, след като през 2018 бе едно от новите имена в състава на тима заедно с капитана Петър Кюмюрджиев, който се завърна в родния си клуб, а останалите бяха Иван Стоянов, Мартин Газиев, Теодор Стефанов и френския таран Жил Лоусън. 

Талантливият страж Стамен Бояджиев е преминал през юношеските формации на Ботев Пловдив, а след това бе на проби в италианския Рома. Има мачове и за юношеската формация до 19 години на Венеция. В България е играл още за  Кариана Ерден, за родния Ботев, Свиленград, ОФК Несебър и Локомотив Пловдив. Преди пандемията за кратко бе в Ботев Враца, а след това направи силен сезон с третодивизионния Димитровград, откъдето е и привлечен.

Второто ново име в състава на Маргарит Димов е централния защитник Тодор Петков. След раздялата с Мариян Димитров, който отиде в посока ЦСКА 1948, морският тим привлече още един млад перспективен бранител, за да вдигне класата в отбрана. Юношата на Черноморец, е роден на 16-и февруари 2001 г. в Бургас. 

Започнал в школата на "акулите", след това преминава в градския съперник Нефтохимик, за да бъде привлечен и в академията на Ботев Пловдив. Юношеският национал записа 27 мача за формацията на Ботев в Елитната група до 19 години през последния сезон, а след това се завърна в Бургас, за да облече отново екипа на Нефтохимик. С "шейховете" талантливият бранител записа 15 мача и остави добро впечатление с изявите си, от което се възползва Созопол и го привлече в своите редици.

Третото ново име в състава на "небесносините" е централния нападател Борислав Будинов. Младият атакуващ състезател е роден на 24-и февруари 2000 г. в София. Юноша на ЦСКА, през сезон 2016/17 играе за втория отбор на тима, а официален дебют прави през сезон 2018/19. Освен за "армейците" се състезава в първия отбор на Литекс Ловеч, Севлиево, а за последно в Миньор Перник, откъдето е привлечен.