Втородивизионният Созопол изказа благодарност на полицията и БФС за ескорта на тима след инфарктната победа с 3:2 над Беласица в Петрич. Срещата беше от ключово значение за "небесносините", които се борят за оцеляване във Втора лига. 

"Ръководството и футболистите на ФК Созопол изказваме своята благодарност към органите на МВР и БФС за професионалната си работа извършена преди, по-време и след футболната среща на небесносините като гости на Беласица Петрич.

В град Симитли, на стадиона където Беласица играе своите домакински срещи от първенството на Втора Лига срещнахме изключително враждебна обстановка и атмосфера за провеждането на спортно мероприятие. Нека такава атмосфера на спортно мероприятие повече никога  да не срещнем!

Благодарим на ОТЛИЧНАТА организация на БФС, на МВР и на многобройните БЪЛГАРСКИ ПОЛИЦАИ - цивилни и униформени, грижещи се за футболната среща. И на тези, които ни ескортираха от Благоевград до Симитли и обратно и се погрижиха да не се стигне до ексцесии както на терена така и на трибуните, а и извън него! Благодарим и на съдиите и служебните лица на двубоя, които мъжки и професионално се справиха със своите задължения!

Искаме да подчертаем и нашата отлична вътрешна организация за този мач! Благодарим на всички!
САМО СОЗОПОЛ!!!"
, написаха от клуба.