Собственикът на Спартак Варна Павлин Николов обяви, че Васил Петров ще продължи да води отбора и през пролетния полусезон.

Той е разкрил решението си по време на коледното парти на ветераните на клуба в ресторанта до стадиона снощи. На него присъстваха играчи от няколко поколения, сред които легендите на клуба Красимир Зафиров, Енчо Недев, Иван Петров и Пламен Казаков, както и Кирчо Киряков, Божидар Ставрев, Антон Фажев, Пламен Михов, Тодор Попов, Стефан Симеонов, Свилен Аврамов, Димитър Трендафилов, Антон Вълчанов и други.

Николов е признал още, че в близките дни ще реши кой да наследи Енгибар Енгибаров като спортен директор, но е уточнил, че на този етап още не е направил избор.

Припомняме, че Петров пое отбора на 22 август, след като два дни след загубата на Спартак с 0:2 от Беласица в мач от шестия кръг в Симитли ръководството се раздели с Валентин Илиев.

От Спартак обявиха, че Петров е временен наставник и през последните три месеца известни наши специалисти се спрягаха за поста, но в крайна сметка Николов е отчел добрата работа на Васил и той ще продължи да се ползва с доверието му.

Под ръководството на Васил Петров Спартак стабилизира играта и резултатите си и ще зимува на второ място във Втора лига, което дава право на директна промоция за групата на майсторите. Освен това „соколите“ се класираха и за четвъртфиналите в турнира за Купата на България, след като елиминираха последователно елитните Крумовград във Варна и Локомотив в София.