Славия спечели с 3:0 проверката с Янтра (Габрово), играна на стадиона на "белите" в столичния квартал "Овча купел". Точни за тима за Златомир Загорчич бяха Тони Тасев (2) и Димитър Стоянов. На резервната скамейка на домакините се завърна легендата Георги Петков, който получи тежка и опасна травма в шампионатния мач с ЦСКА през февруари.

Двубоят предложи приятен за гледане футбол, като още от началните минути двата отбора заредиха опасности пред двете врати. Една от най-чистите ситуации се откри пред Кемело Нгуена от Славия, но стражът на Янтра Петър Иванов спаси по чудесен начин изстрела на френския халф. 

В 41-ата минута Ерол Дост проби през отбрана на гостите, последва подсечка и дузпа в полза на "белите". Тони Тасев застана зад бялата точка и не сбърка - 1:0 за хората на Заги, макар вратарят Иванов да бе близо до избие топката. 

След две минути Славия удвои резултата. Тасев беше изведен по отличен начин сам срещу Иванов и крилото на "белите" прати без проблеми топката в мрежата за 2:0.

След почивката играта запази двуострия си характер, като само добрите намеси на Николай Кръстев попречиха на футболистите от Габрово да отбележат поне почетен гол. В 88-ата минута Димитър Стоянов фиксира крайното 3:0 с добър диагонален удар.