Изпълнителният и спортен директор на втородивизионния Созопол Румен Димов бе гост в предавенето "Обзор на Втора лига" по DIEMA SPORT. Той коментира състоянието на морския клуб и какви са амбициите в отбора за бъдещето.

"След едно добро представяне на клуба в професионалния футбол, след четири години, причините за отпадането, което постигнахме през 2017/2018, малко ни забави нашето развитие. Но година и половина след това се завърнахме в професионалния футбол и това завръщане е така очаквано у нас. Надявам се новото ни пребиване в професионалния футбол да бъде също така положително, както и предното, а и да подобрим нещата".

"Не е приятно да се върнеш едно ниво надолу, но в крайна сметка футбол се играе и в Трета лига. Ние моментално реагирахме след отпадането и още същата година проведохме една жестока биткахс отбора на Нефтохимик. Успяха да ни изпреварят с три точки и заслужено се класираха, но следващата година успяхме да се завърнем. Направихме едно подмладяване на отбора. Подобрихме някои от нещата, които трябваше да се подобрят".

"Сега целта е да си стабилизираме и да се съхраним във Втора лига, защото отборът и футболистите са млади и талантливи. Убеден съм, че с течение на мачовете това ще се случи. Методиката, по която работим в момента, е да заложим на тези момчета, които успяха да върнат отбора в професионалния футбол. Да заложим на младостта, на таланта, подкрепени от четири, пет много опитни футболисти и да получим една стиковка, която да даде място за развитие на тези таланти. Това е правилният начин. Идеята ни беше да взимаме в селекцията много млади футболисти - на по 18, 19 и в същото време опитни, които са на по 31 и 32, за да помогнат на младите да израстнат. По този начин израства и клубът. Действаме си и съм радостен, че футболни хора говорят за нашите успехи, както в организационно, така и в спортно-технически план. Ние знаем, че ще има грешки, че ще губим мачове, но и ще печелим мачове".

"Нашето място още е във Втора лига. Това не значи, че, ако се отдаде възмжност, няма да се използва. Във всеки мач излизаме да играем за победа. Много ще е трудно. В момента целта ни е отборът да се стабилизира във Втора лига, което ще е изключително трудно. Втора лига е с много добри и равностойни отбори. Всеки може да победи всеки", заяви Димов.