Славчо Шоколаров е едно от новите попълнения на ЦСКА 1948. Полузащитникът премина във втородивизионния тим от елитния Славия, но заяви, че в никакъв случай не може да определи преместването си като крачка назад. 

"Благодаря за поканата от страна на ЦСКА. Избрах го, защото отборът има амбиция да расте и да се развива, това е и моята лична амбиция. Затова дойдох тук."

"Не мисля, че е крачка назад. Отборът се развива постоянно, виждате за какви резултати и какви футболисти става въпрос. Виждате организацията. Това е добра крачка за мен и моето развитие", заяви Шоколаров. 

"Всичко е нормално, с повечето момчета се познаваме. С някои сме играли заедно, мисля, че няма да имам проблем с адаптацията."

Шоколаров призна, че личната му цел е спечелването на Купата на България и се надява на една успешна предсезонна подготовка. 

"Това моята цел, предполагам и на футболистите. Сега е важно да направим една пълноценна подготовка, да няма контузии и да мислим за мачовете, защото са изключително важни и полусезонът ще е труден", завърши Шоколаров.