Изпълнителният директор на Пирин Благоевград Венко Попов коментира промените свързани с финансирането на клуба от Втора лига, както и очакванията за представянето на тима през сезона.

"Имаме вече финансово спокойствие, но закъсняхме със селекцията, това се вижда и на терена. С трима вратари сме около 20 играчи, търсим още футболисти, търсим чужденци, тъй като няма вече свободни български играчи, които да ни помогнат. Знаете, миналата година се спасихме накрая, спасихме отбора в професионалния футбол, сега вече може само да надграждаме", коментира той.

"Сделката между Общината и новите спонсори до месец, месец и половина ще се случи, наляха се доста пари, това няма да е пречка, намери се сериозна фирма, която да инвестира във футбола в Благоевград, виждам добро бъдеще за Пирин. Качихме бизнес програмата на нашия сайт, 1 500 000 за този сезон, целта е да се утвърдим във Втора лига, след това ще се действа според класирането и селекция за бъдеще. Трябва да се изгради отбор, който да е конкурентноспособен във Втора лига, а след това и в елита", каза още Попов.

"Знаем, че мястото на Пирин е в елита, всичко ще се случва постепенно, важно е, че се намери фирма, която да инвестира в най-продуктивната школа в България", добави шефът на Пирин.