Главният мениджър на Дунав Русе Деян Йорданов сподели мнението си след изтегления жребий за новия сезон във Втора лига. Той отреди русенци да гостуват на Литекс в първия кръг.

Йорданов заяви, че тимът има дългосрочни цели, с които да се утвърди като фактор в българския футбол.  

„Дунав е марка в българския футбол и не може да се бори за нещо по-малко от място в челото на класирането. Разбира се, на първо време искаме да изградим едни много силен и боеспособен отбор, който в близките две-три години да бъде фактор в българския футбол въобще. Ние имаме и малко по-дългосрочни цели, които ще преследваме в тази кампания“.

„Инфраструктурно, смея да твърдя, че сме един от клубовете, които нямат проблеми в това отношение и като тренировъчна база, и като място, където ще се играят нашите мачове. Спортно-технически работим здраво, за да можем да преодолеем тази разлика между Трета лига и професионалния футбол, която обективно си съществува“.

„Знаехме, че трябва да правим този преход и го започнахме още от зимата. Няма да е толкова шоково, защото нашите млади футболисти знаят какво е да се изправят срещу по-силни и организирани отбори. Мисля, че лятната подготовка, заедно с новите попълнения, които дойдоха и ще дойдат при нас, ще направим така че Дунав да бъде наистина конкурентноспособен на всички във Втора лига“.

„Не планираме да гледаме към чуждия пазар. Философията на наши клуб е на първо място Дунав да произведе собствени кадри, от нашата си школа. Затова полагаме и немалко усилия. Ще имаме и втори отбор в Трета лига, който да гарантира нашите юноши да имат ранен досег с мъжкия футбол. Футболистите, които привличаме са български играчи, млади, на златна футболна възраст, за да има перспектива в тях в следващите години“.

„Това ще е предизвикателство за всеки отбор, не само за нас, особено във времената, в които живеем. Футболът страда от икономическата ситуация. Никой не може гарантира каквото и да е било. Но аз смятам, че влизаме във Втора лига организационно и финансово подготвени в това отношение. Надявам се така да остане през сезона и да няма неприятни изненади“, заяви Йорданов.