Отборът на Добруджа допусна домакинска загуба от Септември София с минималното 0:1 в двубой от 25-ия кръг на родната Втора лига. Кристиян Пешов реализира единственото попадение в 35-ата минута на срещата. Сблъсъкът предложи изключително много положения и пред двете врати и резултатът можеше да бъде и съвсем различен, ако някои от тях бяха реализилани. 

С този успех софиянци събраха активот 37 точки на петата позиция, като са на само две от третото място което би им дала право на участие в баража за efbet Лига. Добруджа остава 11-и с 28 точки. В следващия кръг възпитаниците на Христо Арангелов приемат съименниците си от Симитли, докато тези на Светослав Петров гостуват на Литекс. 

КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВТОРА ЛИГА МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ ТУК!

Алекс Стоянов / LAP.bg
25 снимки


Домакините започнаха по-активно срещата и първата опасност дойде в третата минута, когато след центриране отляво вратарят на Септември Николай Банков изпусна топката, но Димитър Алексиев не успя да я отиграе.

Минута след това Якуб Идризов шутира, но този път Банков улови.

В седмата минута Ерик Почански също пробва удар от воле, но над вратата на гостите. В следващите минути Добруджа продължи да владее повече топката, но до нови опасности пред вратата на Банков не се стигна. 

В 18-ата минута дойде и първият удар към вратата на домакините. Отправи го Атанас Кабов от дистанция, но неточно. Две минути след това шут и на Георги Сърмов извън наказателното поле също излезе в аут. 

В 26-ата минута дойде и най-чистата ситуация за домакините до момента. Ахмед Адемов получи пас отляво, навлезе в наказателното поле и шутира силно, но топката премина малко над напречната греда. 

Две минути по-късно и Септември стигна до най-добрата си възможност дотук след чудесна контраатака. Мартин Ачков преевзе много терен, след като пое топката в своята половина, напредна отлично и стреля от дъгата на наказателното поле, но над вратата на Димитър Илиев.  

Въпреки че домакините по-често гледаха към вратата на своя съперник, Септември успя да поведе в резултата в 35-ата минута. Стефан Гаврилов пусна чудесен извеждащ пас в наказателното поле за Марио Илиевски, който стреля, но вратарят Илиев скъси ъгъла и спаси. Топката обаче попадна в Кристиан Пешов, който бе на точното място и успя да вкара на празна врата – 0:1.

Четири минути след попадението, софиянци бяха близо до удвояване на резултата. Кабов получи пред наказателното поле и стреля отлично към долния ъгъл на вратата на Илиев, който обаче спаси с чудесен рефлекс.

В 42-ата минута Иван Винков успя да излезе сам срещу Банков и го преодоля, но беше отсъдена засада.

В последната минута от редовното време на първата част капитанът на Добруджа Цветелин Радев засече с глава центриране от корнер, но покрай лявата греда на Банков.

Още преди да е изтекла и една минута от началото на втората част Почански получи отляво в наказателното поле и насочи топката покрай Банков, но Асен Георгиев успя да изчисти точно пред голлинията.

След час игра Християн Казаков центрира отляво в наказателното поле, където Илиевски засече с глава на първа греда, но в аут.

Минута след това отново Илиевски отправи много коварен удар от дистанция, като топката тупна пред вратаря Илиев, който обаче успя да спаси.

В 64-ата минута капитанът на Дорбуджа Радев стреля отлично от пряк свободен удар, като топката летеше точно под гредата, но Банков показа класа и изби над гредата в корнер. 

Три минути след това Алексиев засече с глава центриране от корнер, но неточно.

Положенията пред двете врати продължиха и малко след това Почански отново обстрелва вратата на Септември от границата на наказателното поле, но Банков се намеси и изби в корнер удара в левия му ъгъл. 

Двадесет минути преди края на срещата Мирослав Пушкаров стреля с глава на далечната греда след изпълнение на корнер, но топката премина покрай вратата.   

Домакините натиснаха сериозно в следващите минути в търсене на изравняването, но попадение във вратата на Септември така и не падна. 

В 85-ата минута Александър Тодоров получи отдясно в наказателното поле на Добруджа и стреля в близкия ъгъл, но в аут. 

Две минути след това Пешов можеше да отбележи своя втори гол в мача, след като засече с глава центриране отдясно в наказателното поле на резервата Иван Стоянов, но топката премина покрай гредата. 

В добавенето време на срещата Септември можеше да реши двубоя, след като Илиевски бе изведен отляво в наказателното поле и опита да намери Тодоров на далечната греда, но вратарят Димитър Илиев пресече подаването.   

До края Добруджа така и не успя да стигне до попадение, а Септември си тръгна към София с важни три точки. 


FT | ДОБРУДЖА – СЕПТЕМВРИ СОФИЯ 0:1

0:1 Кристиян Пешов 35'

Стартови състави на двата отбора:

ДОБРУДЖА: 1. Димитър Илиев – 27. Иво Димитров, 31. Мирослав Пушкаров, 17. Ахмед Адемов, 5. Цветелин Радев ), 4. Якуб Идризов, 10. Цветан Илиев, 11. Стефан Митев, 23. Димитър Алексиев, 21. Иван Винков, 88. Ерик Почански

Старши треньор: Светослав Петров

СЕПТЕМВРИ СОФИЯ: 1. Николай Банков – 5. Георги Сърмов, 8. Александър Тодоров, 22. Асен Георгиев, 10. Атанас Кабов, 4. Иван Арсов, 16. Кристиян Пашов, 14. Марио Илиевски, 11. Мартин Ачков, 24. Стефан Гаврилов, 20. Християн Казаков

Старши треньор: Христо Арангелов


Главен съдия: Никола Петров, град Ловеч

Стадион: „Дружба“, град Добрич