Хебър Пазарджик победи Струмска слава 2:0 в мач от 20-ия кръг на Втора лига. Крилото на гостите Октай Хамдиев даде аванс на тима си още в началните секунди на двубоя, а началото на второто полувреме Евгени Игнатов (55) удвои преднината на пазарджикли. По този начин възпитаниците на Николай Митов се изкачиха на петата позиция в класирането с актив от 29 точки, с три по-малко от третия и четвъртия Спортист Своге и Лудогорец II, но и с мач по-малко. От своя страна Струмска слава остана 13-0 място със 17.

Гостите стартираха отлично и успяха да открият резултата още в 1-ата минута, възползвайки се от грешка в отбраната на домакините. Октай Хамдиев бе изведен отлично по левия фланг, след което крилото нагласи топката на десния си крак и с изстрел в десния ъгъл реализира.

Домакините успяха да предотвратят първоначални шок и се опитаха бързо да върнат попадението, но защитата пред Александър Любенов се справи. Постепенно двата отбора заложиха на по-сигурна игра и действията на терена се развиваха предимно в централната част на терена.

Двата тима продължиха да действат на високи обороти и постоянно се редяха атаки пред една от двете врати. В 22-ата минута Александър Аспарухов опита нещо красиво, прехвърляйки Александър Любенов от дистанция, но топката прелетя над вратата.

В 31-ата минута Евгени Игнатов отправи техничен изстрел от границата на наказателното поле, но Драгомир Петков решително изби в ъглов удар. Малко след това Николай Дичев имаше нова възможност да второ попадение, но изстрелът му с глава премина покрай левия страничен стълб.

До края на първата част домакините се опитаха да застрашат вратата на Александър Любенов, но опитите им останаха без успех.

Хебър стартира второто полувреме по идентичен начин и още в началните секунди имаше отлична възможност да удвои преднината си. Октай Хамдиев направи оличен пробив по левия фланг, след което центрира в наказателното поле успоредно на голлинията, Но Тодор Чаворски от непосредствена близос прати топката покрай левия страничен стълб.

В 55-ата минута гостите стигнаха до второ попадение. Евгени Игнатов се освободи в наказателното поле и хладнокръвно реализира в долния десен ъгъл.

Малко по-късно домакините имаха претенции за дузпа след сблъсък между Цветелин Тонев и Марио Дилчовски, но главният съдия Йото Гарабедов посочи, че играта трябва да продължи с изпълнение на ъглов удар.

Струмска слава притисна съперника си в собствената му половина, но защитата пред Александър Любенов се справи с опасностите. В 77-ата минута ратарят на гостите трябваше да се намесва решително след изстрел на Ивелин Илиев.

В 80-ата минута стражът на Хебър улови опасен изстрел на Александър Аспарухов от пряк свободен удар. До края на двубоя гостите от Пазарджик успяха да запазят аванса си и спечелиха ценни три точки.

СТРУМСКА СЛАВА - ХЕБЪР 0:2

0:1 Хамдиев 1'

0:2 Игнатов 55'

СТАРТОВИТЕ СЪСТАВИ:

СТРУМСКА СЛАВА: Драгомир Петков, Борислав Николов, Румен Сандев, Никола Борисов, Денислав Мицаков, Александър Аспарухов, Реджеб Халил, Ивелин Илиев, Антон Тунгаров, Георги Иванов, Симеон Вешев

Треньор: Владимир Димитров

ХЕБЪР: Александър Любенов, Живко Хаджиев, Ивайло Тодоров, Николай Дичев, Цветелин Тонев, Георги Каракашев, Ивайло Лазаров, Евгени Игнатов, Октай Хамдиев, Георги Търтов, Тодор Чаворски

Треньор: Николай Митов

Главен съдия: Йото Гарабедов

Стадион: „Градски“, Радомир