След изпадането от Първа лига и опасността Нефтохимик да напусне професионалния футбол заради липсата на финансиране, пътят пред отбора вече се прояснява. Бе взето решение "шейховете" да се възползват от правото си да играят във Втора лига, но със силно ограничен бюджет.

Заради това в състава на отбора ще влязат предимно юноши, подкрепени от няколко по-опитни играчи от региона. Официалните срещи ще се играят на стадион Българово, който в момента кандидатства за лиценз. Наставник на тим ще бъде досегашният директор на школата - Николай Кръстев. Кръстев е сред известните футболисти на Нефтохимик от славните му години и професионалист с богат опит и много успехи като треньор. Негов помощник ще бъде друга легенда на отбора - Станислав Жеков-Тачо. Той ще бъде треньор и същевременно футболист.

„Стартираме с ясното съзнание, че борбата ще е почти невъзможна. Нямаме право да си поставяме каквито и да било цели с този бюджет. Едно е ясно, подсигурили сме си място в Трета лига през следващия сезон. Другият ни вариант е да играем през този сезон в Б окръжна, а това ще затрие отбора, с него и школата, в която тренират над 200 деца. Въпреки наравностойната битка, в която се впускаме, се надявам да излезем от нея с достойнство. Призовавам феновете да ни подкрепят както винаги са го правили. Ще имаме огромна нужда от тях“, каза старши треньорът Николай Кръстев.

Отборът се събира за първа тренировка в понеделник (26 юни), от 18:00 ч., на стадион Долно Езерово. През следваща седмица ще бъдат уточнени и контролните срещи.