Ръководството  на втородивизионния футболен клуб Созопол не прие оставката на старши треньора на отбора  Маргарит Димов.

Специалистът изрази готовност да напусне след вчерашната домакинска  загуба от Витоша Бистрица с 1:2 в срещата от 13-ия кръг на първенството.

"Днес сутринта президентът на клуба Станимир Желев и директорът на отбора Румен Димов проведоха спешна среща с треньорския екип след подадената оставка от старши треньора Маргарит Димов, породена от снощната загуба на отбора. След нейното провеждане се взеха следните решения:

- 1. Не приема оставката на старши треньора Маргарит Димов.

- 2. Гласува му пълно доверие и го подкрепя във вземането на бъдещите му кардинални решения в спортно-тренировъчната му работа с отбора.

- 3. Ръководството на клуба постави определени задачи на треньорския екип, за да може клубът да постигне основната си цел, а именно - запазване на професионалния статут на клуба", съобщиха от управата на отбора.

Созопол е в серия от три поредни мача без успех във Втора лига и с актив от12  точки е в зоната на изпадащите на 16-ото място.