От ръководството на Арда Кърждали излязоха с позиция, с която застанаха зад треньорското ръководство. Ето и съдържанието, което публикуваме без редакторска намеса:

"Ръководството на ПФК Арда в лицето на президента Петър Пешев застава твърдо зад спортно-техническия щаб на клуба начело със старши треньора Елин Топузаков. По този начин искаме да опровергаем всички появили се слухове на „доброжелатели“ за евентуална смяна на Топузаков. Ние искаме твърдо да заявим, че разчитаме на Елин Топузаков, който напълно отговаря на визитата ни за старши треньор на Арда. Нека верните фенове не се поддават на подобна провокация. Тя има за цел да развали отличната атмосфера в клуба. Нека заедно да продължим по пътя, който сме поели.

Резултатите постигнати до този момент са плод на честна и почтена игра, каквато е целта на Арда. Нашият отбор ще разчита единствено на това, което футболистите показват на терена. Ние никога няма да влезнем в каквито и да е уговорки.

В неделя 19-ти август ни предстои много важна среща с Пирин Благоевград. Нека всички заедно да сме на стадиона, и да покажем, че фенове, футболисти и ръководство сме едно цяло".

До този момент Арда има 4 точки от 3 кръга и заема 8-ото място в класирането.