Созопол излиза утре срещу водача във Втора лига Пирин Благоевград. Спортният директор на клуба Румен Димов сподели мнението си за предстоящия двубой на "Арена Созопол".

"Като клуб, като треньори и като футболисти нямаме нужда от никаква мотивация за този двубой. Когато излезем на терена срещу Пирин, можем да спечелим много от такъв двубой. Тимът на гостите е лидер в класирането и има футболисти от висока класа на всяка позиция, а ние ще можем да сверим възможностите си срещу без съмнение най-добрия отбор във Втора лига в момента. Това е нещото, което искаме да направим и затова ще се постараем да покажем своите футболни качества, които притежаваме", започна той.

"Момчетата трябва да излязат на терена и да се забавляват утре вечер, но същевременно и да бъдат максимално концентрирани и дисциплинирани в изпълнение на поставените тактически задачи от треньорския екип. Да покажат какво могат, а повярвайте ми то не е никак малко. В основата ще бъде добрата игра в защита, но ще бъдем и смели, и агресивни. Има неща, които Пирин не обича - като например това да не владее топката. Силата им в статичните положения и скоростните контраатаки чрез фланговите им футболисти, както и реализаторските умения на Преслав Йорданов са известни и ние сме длъжни да ги ограничим до минимум. А след това вече сме ние. Нашите футболисти знаят как и какво да направят, за да постигнат необходимия положителен резултат. Те са добре подготвени и с достатъчно футболно самочувствие, а за да си футболист в Созопол това е едно от изискванията в клуба” допълно още Румен Димов