Сериозни рокади бяха направени в Добруджа преди днешното дерби със Спартак Варна. Досегашният наставник на тима от Добрич Венци Желев повече няма да се занимава с тренировките и тактиката за мачовете. Тази отговорност ще падне върху плещите на Стефан Славов, който поема функциите на старши треньор в екип със Станимир Андонов и Николай Радомиров. Желев, който вече ще има чисто управленски функции, обяви, че е доволен от тази развръзка, както и влизането на двама местни бизнесмени в УС, което е осигурило спокойствие за бъдещето.

„За първи път ще можем да направим някакво планиране във времето. Досега имаше проблеми, свързани със стари задължения, които трябваше да решаваме буквално всеки ден. Това отнемаше от енергията ни и не можехме да се концентрираме изцяло върху спортно-техническата част“, заяви Желев пред радио „Добруджа“.

В същото време клубът направи вчера всичко възможно, за да уреди за мача Антонио Лентини, който е нападател. Аут за двубоя с варненци обаче е контузеният Божидар Чуканов.

„Три мача игра с възпалено коляно. Дано се върне по-бързо. Моят екип иска да работи с такива хора“, завърши мениджърът Венци Желев.