Старши треньорът на Септември София Милен Радуканов остана доволен от продукцията на своите момчета след 2:0 над Пирин Благоевград в 3-ия кръг на Втора лига. Специалистът заяви, че макар тимът му все още да е далеч от това, което той изисква от него, момчетата му са превъзхождали противника във всеки един компонент от играта.

„Мисля, че във всички компоненти бяхме по-добре. Физически – също. В последните минути стъпихме накриво малко, можеше резултатът да бъде по-изразителен. Тотално владеехме инициативата през целия мач – искахме да разиграваме топката, търсехме ситуациите за гол. Нормално, допуснахме и доста грешки, но най-важното е, че спечелихме”, каза Радуканов пред DIEMA SPORT.

„Втори мач, трудно е. От месец и половина работим заедно, имаме много нови изисквания. Все още сме далеч от това, което трябва да правим. Ще се стараем и ще опитваме.”

„Ще имам нужда от много време… ако ми го дадат, знаете как е. За да изградиш един отбор, трябва много време, докато играчите свикнат един с друг. В момента имаме 16-17 човека, трябва да дойдат още. Засега това е групата, много съм доволен от начина, по който работят от началото на подготовката. В тренировките нещата започваме да ги избистряме. Имаме обаче много работа, за да изчистим всички детайли.”

„Цели? Г-н Чандъров каза – да се опитаме да изградим хомогенен състав между млади и опитни състезатели, за да могат малките да влизат. Виждате, втори пореден мач Стефан Гаврилов от нашата школа играе. Полека-лека ще се случват нещата. Нищо не е на всяка цена. Ще се борим до последно да бъдем сред челните три отбора, пък да видим. Имаме достатъчно време от г-н Чандъров, знаете, че той има друг проект, който тепърва ще се изгражда. Така че перспективата е по-далечна, дано успеем да я изпълним”, пожела си Радуканов.