Старши треньорът на Локомотив София Ради Здравков говори след победата с 3:0 на неговия тим Локо София срещу Кариана Ерден в контрола. Той остана доволен от играта и сподели, че отборът вече е готов за мачовете от пролетния дял във Втора лига.

"Имах някакви предварителни опасения, че на този терен, на който трябваше да играем по необходимост, няма да се получи необходимата игра. Но тези опасения се изпариха. Мисля, че беше една полезна проверка. Имаше интересни моменти, имаше скорост в нашите действия. Общо взето съм доволен. Резултатът не е най-важен. Все пак това е проверка. Уцелихме хубаво време, мисля, че като последна контрола няма място за тревоги".

Здравков обясни защо срещата не се игра на официалния терен:

"Много сняг падна. Предварителната нагаласа бе да се представи отборът пред публиката на официялния терен. Но лошото време ни принуди да играем тук".

"Работихме при добри условия, както в България, така и в Турция. Направихме необходимите контроли. Взаимно сме се опознали с футболистите".

"Работи се леко. Ръководстово е съпричастно с проблемите на отбора. Футболистите са усърдни, положително настроени са към своята дейност. Работата е лесна".

Старши треньорът сподели и какво очакванията си от предстоящия сблъсък срещу бившия си тим - този на дубъла на Лудогорец:

"Както от цялото първенство очаквам успорвани двубои, така и този няма да направи изключение. Сблъсъкът с професионалния футбол, макар и във второто ниво, оказва своето влияние. Няма да играем срещу много малки отбори и се надявам да покажем това, което сме тренирали през подготовката", завърши Здравков.