Първият договор, разтрогнат заради пандемията у нас, вече е факт. Нападателят Рангел Абушев и Спартак Варна се разделиха по взаимно съгласие, съобщиха от клуба. 30-годишният футболист е играл още в Локомотив Пловдив, ЦСКА, Славия и Берое. 
 
"Мисля, че това беше най-разумното решение с оглед на създалата се ситуация в страната. Прибирам се със семейството си в Пловдив. От друга страна с моите възнаграждения, които получавам, ще помогна на клуба, който е в тежко финансово състояние. Спартак беше с добро отношение и уважение към мен.
 
За съжаление заради контузии в различен период от време не успях да покажа пълния си потенциал. Но в срещите, в които бях здрав, показах добри игри и като лидер помогнах на младите играчи да се развият. Искам да пожелая на всички от клуба здраве и дано час по-скоро се завърне там, където му е мястото - в Първа лига", каза Абушев.
 
 
Треньорът на Спартак Варна Кириякос Георгиу пожела успех на Рангел Абушев в социалните мрежи.
 
"На добър път, приятелю! Беше удоволствие да работим заедно", написа във Фейсбук наставникът на "соколите".
 
"Удоволствието бе взаимно! Продължавай все така със същия професионализъм и работохолизъм", написа самият Абушев, отговаряйки на бившия си вече наставник.