Президентът на футболния Марица Пловдив Стоян Димитров даде интеревю за "Обзор на Втора лига", в която говори за случващото се в отбора, за бюджета на клуба, за ремонтните дейности и за целите пред тима навръх 96-ата годишнина на Марица.

Относно неприетата оставка на треньора Стоян Димитров, Христов коментира: "Първо искам да поздравя всички привърженици на Марица с празника, който имаме днес. Господин Стоян Димитров е много отговорен човек, той трудно прие тези поражения, разговаряхме два дни с него, аз настоях той да остане. Много съм доволен от треньорския екип, не считам, че вината за слабото представяне е само на треньорите, затова го помолих да остане и остане докрай."

"Според мен една от причините е, че влязохме малко неподготвени в Б група, поемам своята вина. Държах повече от момчетата, които извоюваха това право, да играят в професионалния футбол, но се убедихме, че без опитни футболисти е много трудно. Взехме мерки, накрая на трансферния прозорец привлякохме двама опитни футболисти, Костадин Дяков и Свилен Щерев. Смятам, че ще продължим да подобряваме нашата игра. Планът ни беше да имаме 9-12 точки до момента, имаме 6. Имахме трудна програма, но момчетата не бяха готови. Не исках да правим гръмка селекция, а и нямаме възможност."

"Най-лесно е да сменим треньора, не съм съгласен с това нещо. Накарах ги да си понесат отговорността."

"Малкият ми опит във футбола показва, че треньорите работят най-добре като им се даде доверие. Стоян Димитров го показа във В група. Преди 3 години щяхме да изпаднем във В, втората година влязохме, а сега сме в Б. Това е един успех за нас, гарантирал съм доверие на господин Димитров и неговия екип. Искам да работят по същия начин. Може да има пропуски, но на полусезона ще подобрим селекцията и ако тогава той има мотивация, ще остане."

"Много е трудно, нямахме много време поради изтегляне на първите мачове с дв еседмици. За един месец трябваше да окомплектоваме отбор. Не бяхме готови за това, което се случи в професионалния футбол."

"Не бих казал финансови трудности, ангажиментите, които сме поели, си ги изпълняваме на 100%. Бюджетът ни е по-малък от доста от отборите. Има отбори със седемцифрени бюджети, ние не сме от тях. Справяме се с това , което имаме, само аз издържам отбора. За момента разполагаме с не много добър бюджет. Той е в рамките на 450-500 хиляди лева, което аз оценявам за недостатъчно за професионалния футбол."

"Пловдив е един много футболен град, Локо и Ботев са футболни легенди. На нас по-скоро проблемът е, че дълго време Марица не е бил в професионалния футбол. Ако се задържим 1-2 години, ще има нормален брой фенове. В добри отношения сме с президфентите и на двата клуба, и с феновете на двата отбора. Всичко зависи от нас, дали ще имаме фенове за в бъдеще."

"Искам да благодаря на ръководството на Ботев, играем при тях, защото беше най-удобно за нас, а и са най-близки като цветове. Утре ще играем при Локомотив, искам да благодаря и на тях."

"От седмица се извършват ремонтни дейности на стадиона, ще изпълним изискванията за лицензиране не по-късно от 20 дни, мисля, че след домакинството с Поморие, другият мач ще си го играем при нас."

Относно предстоящия мач за Купата срещу Локо Пловдив в четвъртък, Христов коментира: "Първата цел за този мач е да се получи футболен празник, затова се разбрахме с Локомотив да играем при тях. Сигурно няма да успеем да се противопоставим, но момчетата ще дадат всичко."

"Целта ни към момента е да останем в групата."