Витоша Бистрица – Локомотив София. Това е последният мач в професионалния ни футбол у нас през сезона 2017/18 г. преди кръглата топка да излезе в кратка ваканция.

Двубоят е бараж за квота в Първа лига и ще се състои в Пловдив, на „Лаута“ от 20:00 ч.

Срещата ще можете да следите минута по минута в Gong.bg, както и с картина по DIEMA SPORT, PLAY DIEMA XTRA, а също и на честотите на Дарик радио.

Мачът е поверен на смятания за най-добър рефер понастоящем у нас Никола Попов и в него един срещу друг ще излязат завършилият на последно място в редовния сезон, но отстранил в плейофа Пирин отбор на Витоша, и вторият във Втора лига Локомотив Сф.

Бистричани дълго време нямаха победа в първия си сезон в елита, но го направиха в най-важния момент в края и вече имат две, като изключително важен за тях бе успехът им в Благоевград в реванша с Пирин /2:1/, с който те избегнаха директното изпадане и си осигуриха участие в мача с Локо Сф.

Локомотив Сф пък води драматична битка с Ботев Враца и Царско село за директна промоция и само една точка го раздели от нея. Сега обаче железничарите имат шанса да се завърнат там, където по традиция са били, преди да бъдат извадени през 2015 година по служебен път заради неплатени дългове.

Оттогава досега тимът от „Надежда“, вече с нова регистрация, извървя пътя от четвъртото ниво на българския футбол до подножието на Първа лига, прескачайки заради реформата единствено Трета лига.

Локомотивци пледираха баражът с Витоша да бъде изместен от Пловдив в София, за да може повече техни привърженици да изгледат мача, но това така и не се случи и сега феновете ще пътуват до Града на тепетата, за да бъдат близо до своите в най-важния момент.

От състава на Локомотив има само един отсъстващ и това е централният защитник Емил Виячки, за когото това ще бъде третият и последен двубой от наказанието му. Виячки обаче е основен стълб в отбраната, често се включва и в атака, а липсата му отслабва тима.

Вратарят Андрея Ефремов е на линия, след като получи един шев на крака си след мача с Ботев в Гълъбово /3:2/.

Същевременно от състава на Витоша ще отсъства Петко Цанков, който получи червен картон в срещата с Пирин в Благоевград.

Припомняме, че баражът е само един и ако в него има равенство в 90-те минути, ще се играят продължения, предвидени са евентуално и дузпи след това.

Цената на блетите е по 3 лева.