Лидерът във Втора лига Септември София победи с 2:1 Беласица в Петрич след обрат. Двубоят беше от 26-ия кръг на първенството.

"Комитите" поведоха още в 3-ата минута с гол на Васил Божинов. Гостите изравниха след час игра. Разписа се Борислав Маринов. Две минути преди края на редовното време отново Маринов беше точен и донесе успеха на столичани. 

Така Септември събра 54 точки и води във временното класиране, докато Беласица е 13-и с 28 точки. 

Спартак Варна продължава да преследва лидера, след като се наложи с 3:1 у дома над Дунав Русе. Ромей Ивееш вкара два гола за "соколите". Панамецът откри резултата в 32-ата минута, а в 72-ата удвои. "Драконите" се върнаха в мача в 85-ата минута чрез Луис Пахама. В продължението Атанас Зехиров оформи крайния резултат. 

Варненци изостават на три точки от първия Септември, докато Дунав е на 11-а позиция с 32 точки. 

Добруджа стигна до втора поредна драматична победа и общо четвърта. Добричлии се наложиха с 1:0 като гости над последния във временното класиране Бдин Видин. Единственият гол в срещата падна в 86-ата минута, а негов автор стана Раел Лолала. 

С успеха "жълто-зелените" събраха 43 точки и заемат пето място. 

Марек се наложи с 1:0 над Марица Пловдив. В герой за дупничани се превърна Веселин Любомиров, който беше точен в 61-ата минута. 

Марек е трети във временното класиране с 48 точки, докато "пиратите" са едва 16-и с 25 точки.