Ръководството на втородивизионния Пирин Благоевград ще вдигне бюджета на клуба за бъдещото участие в efbet Лига. Предстои среща на шефовете и общината, на която ще бъде дискутиран въпросът. Според запознати в момента той е около 4 милиона лева, като предстои да бъде вдигнат до 5 000 000, пише „Мач Телеграф“.

„Орлетата“ надиграха категорично прекия си конкурент за първото място Локомотив София с 5:1 и поведоха с 3 точки. До края на сезона те имат да прибавят и служебен успех срещу отказалия се Кариана Ерден. Трябва да стане чудо, за да не е наесен Пирин нов член на елита.

Благоевградчани ще продължат линията с привличането на местни играчи и бивши такива, които са по други отбори.

Антон Узунов
69 снимки

Мениджърът Уорън Фийни ще остане начело на тима и за елита. Той обаче ще подпише нов договор, при по-добри условия за участието в efbet Лига. В клуба са повече от доволни от работата на северноирландеца. Той пое благоевградчани през ноември 2019-а, като постепенно спечели доверието на играчи и феновете. През есента имаше известни колебания и недоволство, но всичко бе бързо туширано след отличните резултати и работа.

Ивайло Ненков пък бе определен за главен съдия на дербито с Миньор в междинния 27-и кръг на Втора лига. Мачът между чуковете и орлетата е в сряда от 16:00 часа в Перник. Почти сигурно Преслав Йорданов отново ще остане на пейката за „зелените“ заради отличната форма, в която се намира Гурам Гощеляни.