Първият отбор на Пирин Бпагоевград бе избран за "Отбор на годината" в анкетата "Спортист на годината" за 2020 на Община Благоевград.

Изпълнителният директор на клуба Таско Тасков и капитанът на състава Николай Бодуров получиха наградата на стадион "Христо Ботев".

Двамата си пожелаха в края на първенството Пирин да вдигне шампионската купа във Втора лига и да се завърне в елита на българския футбол.

Спортист №1 на града за 2020 е Емил Емилов Незиров от спортен клуб по самбо "САМБО-ДЕТИ". Второто място е за Йоана Антонова Янкова от ГК "Любчо Солачки", а трети е Кирил Илиянов Илиев от таекуондо клуб "Фолкън". В тази категория голмайсторът на футболния отбор Преслав Йорданов бе избран за Спортист №8.

Капитанът на Лудогорец Светослав Дяков, Тодор Козладеров и Антон Балев са наградени за своя принос за популяризиране на благоевградския непобедим дух по света. Наградени са и спортистите в неравностойно положение, спечелили призови места за 2020 година: СК "Пирин спорт 2013" и СК "Достоен живот"- Васил Тодоров и Йордан Георгиев, а от Спортен Клуб "Пирин спорт 2013" - Любомир Траянов и Антон Ташев.