Пирин Благоевград разгроми Локомотив Горна Оряховица с 5:1 в мач от 24-ия кръг на Втора Лига и по този начин си върнаха първата позиция в класирането, изпреварвайки Локомотив София. В 20-ата минута Орлин Старокин даде аванс на домакините. Малко по-късно в рамките на две минути "орлетата" направиха резултата класически след попадения на Антон Карачанаков (31) и Гурам Гощелани (33). Пет минути преди края на първата част Спас Георгиев реализира четвърто попадение във вратата на Християн Христов. В началото на второто полувреме Гурам Гощелани с второто си попадение в мача покачи преднината на Пирин. "Железничарите" успяха да намалят резултата чрез попадение на Владислав Мирчев (79) с глава, което се оказа и последното в двубоя.

С постигнатият успех Пирин Благоевград отново се изкачи на първата позиция с актив от 49 точки, с три повече от втория Локомотив София. От своя страна Локомотив Горна Оряховица остана на 13-ата позиция с 19.

Домакините стартираха агресивно срещата и в 8-ата минута вратарят на гостите Християн Христов трябваше да се намесва на два пъти решително. Първо стражът отрази изстрел в близкия ъгъл на Спас Георгиев, а при добавката се намеси решително след удар на Венцислав Бенгюзов в долния десен ъгъл.

Четири минути по-късно вратарят на "железничарите" имаше лесната задача да улови изстрел с глава на Гурам Гощелиани.

Действията на терена не се промениха в следващите минути и Пирин продължи да владее контрола на топката, принуждавайки гостите да се приберат в половината си. В 18-ата минута Локомотив имаше отличната възможност да открие резултата. Джунейт Яшар центрира от ъглов удар на близката греда, където Владислав Мирчев продължи с глава, а Тодор Таушанов стреля отблизо, но Петър Петров с великолепно спасяване изби в нов корнер.

В 20-ата минута "орлетата" откриха резултата. Спас Георгиев комбинира с Архан Исуф, след което крилото центрира по земя в наказателното поле, където Орлин Старокин с плътен изстрел в долния десен ъгъл реализира.

Домакините продължиха да действат на високи обороти и отново притиснаха съперника си. В 27-ата минута Спас Георгиев проби отдясно, след което навлезе навътре и стреля, но топката прелетя над вратата.

Минута по-късно след изпълнение на ъглов удар Венцислав Бенгюзов стреля с глава, след което последва решителна намеса от Християн Христов, но при добавката Александър Дюлгеров стреля над вратата от непосредствена близост.

В ответната атака футболистите на Пирин поискаха директен червен картон за Тодор Таушанов за нарушение срещу откъсващия се Гурам Гощелиани, но главният съдия Владимир Вълков показа само жълт на бранителя на Локомотив. Антон Карачанаков застана зад топката и с великолепен удар в горния десен ъгъл удви преднината на тима си.

В 33-ата минута "орлетата" направиха резултата класически. Спас Георгиев се освободи в наказателното поле, след което отправи плътен изстрел, който бе отразен от Християн Христов, но след това защитата на гостите не се справи с изчистването на топката, от което се възползва Гурам Гощелиани и с глава нападателят реализира.

В 40-ата минута Пирин реализира четвърто попадение във вратата на гостите. Антон Карачанаков и Венцислав Бенгюзов комбинираха отлично в наказателното поле, след което крилото стреля, Християн Христов спаси, но при добавката на Спас Георгиев остана безпомощен и извади топката за четвърти път от мрежата си.

До края на първото полувреме Пирин продължи да притиска съперника си, но до нов гол във вратата на Християн Христов не се стигна и възпитаниците на Уорън Фийни се оттеглиха с четири попадения аванс на почивката.

"Орлетата" не намалиха темпото и още в първите секунди на втората част затрудниха максимално отбраната на Локомотив, но този път карето пред Християн Христов успя да предотврати опасността.

В 53-ата минута Пирин реализира и пето попадение. Гурам Гощелани получи в наказателното поле, след което финтира Тодор Таушанов и хладнокръвно реализира в близкия ъгъл.

Лошият ден продължи за треньора на Локомотив Марин Байчев, след като той трябваше да направи втора принудителна смяна, след като Тодор Таушанов не можеше да продължи, а през първото полувреме играта преждевременно напусна и Димо Атанасов.

Постепенно домакините се прибраха в близост до собственото си наказателно поле и намалиха оборотите. Все пак "орлетата" използваха всяка открила им се възможност да атакуват бързо по фланговете.

В 79-ата минута "железничарите" намалиха резултата. Джунейт Яшар центрира от ъглов удар в наказателното поле, след което Владислав Мирчев с глава реализира в долния десен ъгъл.

Три минути по-късно Конър Хендерсън проби през центъра и стреля от дистанция, но топката премина над вратата.

До края на двубоя "орлетата" продължиха да владеят продължително топката, но до нови опасности пред вратата на гостите не се стигна и резултатът остана непроменен.

ПИРИН БЛ - ЛОКО ГО 5:1/КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВТОРА ЛИГА

1:0 Старокин 20'

2:0 Карачанаков 31'

3:0 Гощелиани 33'

4:0 Сп. Георгиев 40'

5:0 Гощелани 53'

5:1 Вл. Мирчев 79'

СТАРТОВИТЕ СЪСТАВИ:

ПИРИН БЛ: Петър Петров, Архан Исуф, Александър Дюлгеров, Стилиян Николов, Орлин Старокин, Красимир Станоев, Конър Хендерсън, Венцислав Бенгюзов, Спас Георгиев, Антон Карачанаков, Гурам Гощелиани

Треньор: Уорън Фийни

ЛОКО ГО: Християн Христов, Димо Атанасов, Петко Цанков, Тодор Таушанов, Иван Пенев, Иван Иванов, Джунейт Яшар, Стефан Иванов, Янислав Цачев, Даниел Стоянов, Владислав Мирчев

Треньор: Марин Байчев

Гл. съдия: Владимир Вълков

Стадион: „Христо Ботев“, Благоевград