Янтра Габрово победи Спартак Варна с 2:1 в среща от 20-ия кръг на Втора лита в понеделник, с което спря серията си от шест поредни мача без успех. Един от основните футболисти на габровци – Петър Вуцов, коментира представянето на отбора, какви са целите пред тима и колко е трудно твоя баща да ти бъде и треньор. Както е известно, Велислав Вуцов е наставник на Янтра.

„Първо искам да честитя победата на целия град и моите съотборници и най-вече да честитят победата на цяла Варна, защото днес (б.р. - понеделник) е един хубав празник – Черно море е първи в А група и днес успяхме да победим Спартак. Стартирахме много добре мача, в десетата минута вече водихме с 2:0. После опитахме да убием темпото и да не им даваме инициативата, да не допускаме лесно да се връщат в мача. До полувремето успяхме да удържим. Второто полувреме започнаха с натиск, който не го очаквахме. За наше съжаление получихме ранен гол. Направих една дузпа, която благодаря много на нашия вратар Християн Василев, че успя да покрие моята грешка и помогна на целия отбор да се поздравим с тази победа, която е изключително сладка и много важна за нас. Тя ни позволи да излезем от серия в няколко поредни мача без победа, в които имаше липса на спортен шанс и заслужавахме да победим, но не успяхме. Най-хубавото е, че победихме, но остава още един мач в събота (б.р. – домакинство на Бдин Видин) и трябва да направим всичко възможно, за да го спечелим“.

„Не беше приятно, защото знаехме, че в нито един от тези мачове, в които не победихме, не бяхме надиграни. Съжалявахме, че не успяхме да се поздравим с победата, но знаехме, че рано или късно това трябва да свърши, защото тренираме и се готвим добре. Знаехме, че трябва да победим и по-идеален момент от днес нямаше“.

„Истина е, че играем добре, но не трябва да се превъзбуждаме. Никой не ни е поставял задължителна цел, че трябва да влезем в А група. Играем мач за мача, гледаме да се представяме добре и да израстваме. Ако резултатите и добрите игри дойдат през втория полусезон и стигнем до бараж или по-напред е добро дошло за нас, но не е като фиксирана идея. Играем си мач за мач, гледаме да играем добре и да радваме нашата публика с добри резултати“.

„За мен естествено, че е по-трудно (б.р. – баща му Велислав Вуцов е и негов треньор в Янтра). Много хора си мислят, че е по-лесно, но не е така. Нормално е като е мой баща да е по-взискателен с мен и да има повече претенции, но аз го разбирам. Опитвам се да пазя добрия тон, да не му отговарям, да се съгласявам. Не всеки път се получава, за което съжалявам, но със сигурност е по-трудно. Гледаме да се държа така с него, както всички други в отбора. В съблекалнята сме като футболист и треньор, извън нея сме си баща и син. В съблекалнята първо сме на работа, а после е семейството“, завърши Петър Вуцов.