Треньорът на Спортист Своге Петър Колев заяви, че участието в баража за влизане в efbet Лига е награда за клуба. 

"Искам да благодаря на играчите, вложиха се максимално. Диктувахме темпото и създадохме повече чисти ситуации. Не можахме да го затворим и психологията на мача подсказа, че ще имаме известни колебания в защита. Ако трябва да говоря генерално, ние сме на максимума максимума и този бараж, който трябва да излезем напълно освободени. Ясно е, че ще сме аутсайдер в този мач, но понякога се случват и чудеса", сподели Колев след края на мача.

"Опитах се в дните преди мача, смятам, че от повечето мачове извлякохме максимума. С оглед на програмата, която имахме и това че много хора нямаха опит, смятам, че ние с водещите отбори ние не допуснахме загуби. Изключвам мачовете с ЦСКА 1948 и мачът с Дунав Русе, където една отсъдена и една неотсъдена дузпа не ни позволиха да вземем максимума", допълни наставникът на "шоколадите".

"Аз винаги съм вярвал, че това може да се случи. Не исках да напрягам допълнително играчите. Действително отобрът ни е млад и тези допълнителни очаквания само тежат. За нас няма значение дали ще гостуваме или ще играем на неутрален терен. Съжалявам, че днес имаме две принудителни смени. Тази умора идва от главата, играчите до края искаха да постигнат тази цел", каза още той.

"Ние вече го коментирахме с футболистите, това ще е награда, да изиграят още един мач с висок от първа лига, ако могат да се представят добре", завърши Петър Колев.