Старши треньорът на Спартак Варна Васил Петров коментира ситуацията в отбора след двете загуби от Литекс и Добруджа. Изминалата седмица се оказа отрезвяваща за футболистите, които са готови да покажат характер в предстоящите мачове във Втора лига, категоричен е младият специалист. Спартак (Варна) сдаде лидерската позиция на Етър, от когото изостава с три точки, но има и мач по-малко.

"Със сигурност е неприятен моментът. И ние не сме го очаквали. Това бе и първата ни загуба в първенството у дома, и то в дерби, но няма как постоянно да си горе. Много фактори влияят - напрежение, пропуски и др. На първо място отборът е изграден от доста млади футболисти и някои неща им натежаха. Второ, нека не звучи като оправдание, най-важният момент е как ще се изправим". 

"По изправянето личи характерът на един човек. Със сигурност трябва да сме единни – в съблекалнята, публиката, ръководството и да излезем бързо от тази обстановка. Вярвам , че ще го направим, вярвам в момчетата", обяви младият специалист в интервю за клубната страница.

Васил Петров потвърждава, че не е имало подценяване на отбора на Добруджа, който е в дъното на класирането и се бори за оцеляването си.

"Ние не сме подценили Добруджа, напротив, знаехме важността на 3-те точки. Отново казвам, че трябва да сме малко по-спокойни. Искаме бързо да решаваме мачовете си. Знаем възможностите си и когато се получат два-три пропуска, започва играта да става нервна. Трябва да се работи върху това".

"В тактически план ще обърнем внимание във фаза защита. В преливането от атака в защита и на превенцията отзад. Доста отбори са прекалено прибрани и е трудно да се пробие този блок. Разчитат на контраатака или на изритана топка, както в случая с Добруджа. Трябва да сме подготвени.

"Футболистите са мотивирани да се върнат на правия път. Всички искаме да зарадваме синята общност с влизане в eлита. Вярваме във възможностите си. Има напрежение, но ние си го създадохме. Ще излезем от него. В спорта, ако не можеш да противодействаш на външни дразнители, означава, че си загубен. Ще покажем характер", сигурен е младият специалист.