Ръководството на Янтра излезе с официална информация по повод думите на наставника на тима Велислав Вуцов, който след днешната победа на неговия тим с 1:0 над Спортист в Своге заяви, че вчера е бил един от най-лошите дни в живота му и душата му е изкривена. От публикацията става ясно, че треньорът е претърпял операция в деня преди мача и лекарите препоръчали няколко дни покой, но той ги пренебрегнал, защото искал да бъде до отбора си. 
 
Ето какво написаха от Янтра в официалната страница на клуба във Фейсбук:
 
“Шапки долу за Вили Вуцов!
 
Приносът на Велислав Вуцов за промененото лице на Янтра в края на сезона е безспорен, очевиден и в този текст няма да говорим за него. Това, което направи специалистът за мача в Своге, обаче заслужава специално внимание, макар да граничи с лудостта. Но това си е Вили.
 
Както спомена и в интервюто след срещата, дните преди мача в Своге бяха едни от най-тежките в живота на специалиста. Наложи се спешно да му бъде извършена хирургическа интервенция в Плевен в сряда, ден преди двубоя. И тук не става въпрос за просто козметична процедура. За предстоящата операция специалистът съобщи на футболистите си на следобедната тренировка във вторник. Интервенцията премина успешно, но и резонно изисква няколко дни на покой за оптимално възстановяване.
 
Никой и нищо обаче не можа да спре Вили да бъде с футболистите си на мача в Своге днес. Със специалното разрешение на лекуващия лекар, Вуцов пътува за двубоя и в типичния си стил не спря да окуражава момчетата си. Не спази дори указанието на медиците да стои седнал по време на срещата, за да не провокира раната и почти цял мач беше край страничната линия, а след края му тръгна обратно към плевенската клиника. А на фона на всичко онова, което му се случва, Вили сподели:
 
“Не съм спал от притеснение в последните два дни, че в двубоите със Спортист и Беласица нещата могат да не се случат както трябва“…
 
Вили Вуцов е показвал многократно и продължава да показва какво е да обичаш треньорската професия и да й се отдаваш напълно дори и с не малка доза лудост. Да обичаш футболистите си и да си до тях дори да падат камъни. Абсолютен пример за всички млади специалисти! Защото парите са важни, но не и най-важни. Понякога честта и отговорността към поетия ангажимент са над всичко. Поне за Вили Вуцов е така. Шапки долу за Вили!”