Отборът на Ботев Пловдив се раздели с треньора на дублиращия отбор Стефан Стоянов. Двете страни прекратиха взаимоотношенията си по взаимно съгласие. Това решение беше ясно още в дните преди мача с Марица Пловдив от 38-ия кръг на Втора лига, но днес клубът го официализира.

Стефан Стоянов стартира работата си в „жълто-черния“ клуб през 2010 година. Бил е начело на наборите 1996 и 2001, като под негово ръководство са се развили множество юноши на „канарчетата“. През годините постига страхотни успехи с набор 2001 от „жълто-черната“ школа - две спечелени Купи на България, първо място на Републиканско първенство и първо място в Елитната юношеска група до 17 години.

Антон Узунов
37 снимки

В края на 2020 година за кратко бе начело на мъжкия отбор на Ботев. От началото на настоящия сезон пое втория отбор на „жълто-черните“, като пловдивчани стартираха отлично сезона, последва спад в представянето, но в крайна сметка запазиха мястото си във Втора лига.

„ПФК Ботев Пловдив благодари на Стефан Стоянов за демонстрирания професионализъм и отдаденост към клуба през всичките години и му пожелава успехи в бъдещите му професионални начинания“, се казва на страницата на клуба.