Спартак Плевен ще радва феновете си във Втора лига, това стана факт след като плевенчани спечелиха първото място в Северозападната Трета лига. Под ръководството на Красимир Бислимов тимът вече е в елитния футбол.

"Благодаря на всички, на футболисти, на моя щаб, на Общината, че това нещо се случи. В професионалния футбол футболистите трябва да се раздават на 100 %. Трябва да има сплав между опит и младост, добър колектив, избираме си играчите", коментира Бислимов.

"Първо да честитим на всички плевенчани за завръщането на тима, там където му е мястото в професионалния футбол. Това, за което се бяхме събрали миналото лято това е факт, хората тук го заслужават, нашият тим е най-добрият в тази група", коментира Ивайло Раденцов, който има опит и в Първа лига.

"Втора лига е на доста добро ниво с много добри отбори. Спартак Варна се завръща, Нефтохимик, Хебър, Спартак Плевен, трябва да оправим стадиона, по селекцията и организацията аз не мога да отговарям", добави той.

"Това беше целта по случай 100-годишнината на клуба, да успеем да върнем клуба, където му е мястото. Това е едно значимо нещо и постигнахме нашата цел. Ще трябва да направим много неща по стадиона, ще го направим, направили сме програма, очакваме и помощ от държавата, ако е възможно", коментира общинският съветник в Плевен Пейо Пенков.