Хебър започна с встъпителни тренировки зимната си подготовка. На този етап поради здравословни проблеми с отбора не се готвят Мартин Вълчинов и Стойчо Папазов, а Тодор Гочев тренира на облекчен режим. Всички останали момчета водят занимания под ръководството на Николай Митов и асистентите му.
 
"Доволен съм от формата, в която футболистите се явиха след зимната ваканция. Най-важното от тук насетне е да сме здрави, за да проведем пълноценна подготовка. Свършим ли всичко планувано за този предсезонен цикъл, значи сме си изпълнили първата и основна задача през зимата", сподели пред клубния сайт треньорът Николай Митов.
 
Заради пандемията от коронавирус в Хебър взеха решение тази година отборът да остане в България по време на цялата си зимна подготовка.
 
"Претеглихме всички плюсове и минуси при евентуален лагер в Турция, който вече бяхме резервирали. Най-голямата опасност бе свързана с евентуално карантиниране на футболист или повече от един при положителен тест за COVID-19. Това би означавало изолация и провал на подготовката заради нарушаване на тренировките. Затова отказахме лагера в южната ни съседка", обясни Митов.

Николай Митов Локомотив Сф Хебър

източник: Антон Узунов

Според него в Пазарджик има всички условия тимът му да проведе пълноценна подготовка.
 
"Ако ще сме в България, няма смисъл да ходим някъде извън Пазарджик. Нашата базата е на отлично ниво. Имаме тревни и изкуствени терени за тренировка, фитнес, сауна, мини басейн. При двуразови тренировки разполагяме със стаи за почивка. Подсигурено е и хранене на футболистите", обясни наставникът на тима.
 
По време на зимната пауза в Хебър бяха привлечени 4 нови попълнения в лицето на Николай Дичев, Георги Търтов, Евгени Игнатов и Николай Янков. 
 
"Очаквам новите да вдигнат нивото на отбора. С тях ще получим нужната ширина в състава, а от там и повишаване на конкуренцията. Без нея няма как да има надграждане", убеден е Николай Митов.
 
Той смята, че с една добра подготовка Хебър ще  стои солидно в иначе изравнената като цяло Втора лига.
 
"През есента се видя, че който подцени даден отбор, получава шамар. Групата е трудна и в голяма степен изравнена. Ние спечелихме немалко точки и смятам, че вече ни имат респекта. Продължаваме да играем мач за мач, пък каквото дойде. Не сме се отказали от възможността за Първа лига, но едни свръхочаквания към Хебър в момента не биха били от полза. Винаги съм бил привърженик на това един отбор да прогресира естествено, т. е. стъпка по стъпка", коментира Митов.