Наставникът на Царско село Никола Спасов даде обширно интервю в предаването "Домът на футбола" в ефира на DIEMA SPORT. Ето какво каза треньорът на лидера във Втора лига.

"Осем-девет месеца съм в Академията, запалих се и аз, затова останах, тимът е с амбиции, бутиков отбор сме, нямаме много публика, разчитаме на дечицата от Академията, родители, приятели. Искам отборът да побеждава, да радва публиката, хубаво е да играем повече публика, годините са различни, това си е хоби, скъпо хоби, радвам се, че има такива хора. При нас се случват като основната причина е Стойне Манолов, той е основният двигател, нещата се случват. Той е човек, който разбира от футбол, това е важно да го спомена", заяви Спасов.

"Имам късмет да работя с него, затова ми се случват нещата. Всичко е в ръцете и възможностите на г-н Манолов. Всичко зависи от неговото желание и възможности. В следващите пет-шест години това търпение може да бъде възнаградено. Набор 2005 вече са два пъти шампиони. Има потенциал Академията, дано стане още по-популярна и да идват още повече деца. В момента сме на първо място, това е предизвикателство за нашия отбор, имаме прекрасни условия, най-добрите условия в София, попаднах на добро място, доволен съм от това, което правя, щастлив съм, нещата се случват", допълни той.

"Положително ми е идването тук, различни цели, футболисти, отказах няколко оферти от Първа лига, държа много на работата си тук в Царско село", каза още Никола Спасов.

"Отдавна съм излязъл от Локомотив София, ипреди много години имах възможност да се върна в отбора, не ме пожелаха тогава, след това играх доста срещи срещу Локомотив София, безпристрастен съм вече, във Варна ме помнят като футболист, имам страхотни спомени, жена ми е от Варна. Като треньор съм малко по-добър отколкото като футболист, фактите го доказват, имам какво да дам на футбола, 10 години вече работя в професионалния футбол", коментира още наставникът на Царско село.

Той си спомни и за двубоя за Купата на България срещу Левски, спечелен от "моряците".

"Беше незабравимо, минаха две години от тогава, но хората ме поздравят като се сещат за този финал, беше уникален мач, победихме Левски, когато те си мислеха, че купата е тяхна", коментира Спасов.